Ustrasana

Ekim ayının bitmesine az kalsa da, ben çok sevdiğim web sitesi yogaservice.de’nin her ay seçtiği duruşa değinmek istiyorum. Bu ayın duruşu deve duruşu, yani ustrasana.




Bedenimizin üst kısmını iyice uzattığımız bu asanada, sırtımızı büküyoruz, ellerimizle önce yukarı, sonra ayaklarımıza doğru uzanıp, ayak bileklerimize tutunuyoruz. Yogadaki arkaya bükülme duruşlarından biridir deve ve oldukça güçlü bir duruştur. Başlangıç sınıflarında da rahatça uygulanabilen ustrasanada, psoas kası çok büyük bir önem taşıyor. Büyük psoas kası olarak geçen bu kas, bedenimizin üst ve alt bölgesini birbirine bağlıyor.


Solunum yolu problemlerine, hafif bel ağrılarına, yorgunluğa, strese, kaygılı/ endişeli ruh haline ve regl dönemlerinde yaşanan sıkıntılara iyi gelen bir asana ustrasana. Tansiyon, migren, uykusuzluk problemleri olanların ve ciddi bel& boyun ağrısı çekenlerin yapmaması gereken bir duruştur.


Arkaya doğru büküldükçe, bedenimizin ön kısmı tıpkı bir devenin hörgüçünü andırıyor. Harekete oldukça dikkatli bir şekilde girmekte ve çıkmakta fayda var. Arkaya doğru kendimizi bırakırken, bilinmeye doğru kendimizi serbest bırakmayı öğreniyoruz. Bir nevi bilinmeyene doğru gerçekleşen bir keşif, cesaret ve teslimiyet söz konusu deve duruşunda. Aynı zamanda baş (eğer rahatsa) arkaya doğru bırakıldığı için, egonun da olabildiğince serbest bırakılması gerekiyor. Ellerin de arkaya uzanması, bilinmeyene tutunmayı gerçekleştiriyor.


Benim bu duruştan çıkardığım anlamsa; geleceğe, kadere, hayatın akışına kendini bırakma, bilinmeyene dair cesaret gösterme, teslim olma ve ne olursa olsun bu durumda bile kendi dengemi yakalayıp geleceğe sımsıkı tutunmak. Bir duruşta neler hissedebiliyor insan… Siz de deneyin;)

Yorumlar

  1. Ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler Ece.
    Yoga sever bir insanım ve seni hemen takibe alıyorum .)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim:) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ece merhaba,
    Yoga sitesi hayırlı olsun hepimize. Ben de yeniden evde yoga seanslarıma başlasam ne mutlu olacağım! (Beyaz pirinç yerine hiç değilse tam pirinçle deneyin derim, çok daha lezzetli ve de sağlıklı olacaktır.)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Tijen,
    Önerinizi dikkate alacağım ve tam pirinçle deneyeceğim güzel tarifinizi:)

    güne başlarken sadece 1o dakika bile yoga yapsanız, etkisini görmeye başlarsınız. Ertelemeyin, deneyin:) Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk kez yoga dersine gideceklere tavsiyeler

108 sayısı...

Zora dayanmak