Keyfin gelsin yerine!

Havalar erken kararır oldu, bulutlar çoğalır oldu gökyüzünde. İş tempoları yükselirken, trafik çekilmez hale gelirken, nasıl mutlu olunur? Böyle bir ortamdan çıkınca yoga dersine nasıl adapte olunur? Şöyle:


Muhteşem yoga dergisi yogajournal'ın Almanca versiyonunu karıştır karıştır bitiremedim. Ne kadar zengin bir dergi, keşke Türkiye'de böyle bir dergi çıksa. Zor... Paylaşmadan geçemeyceğim bir yazı okudum. O da mutluluk veren asanalarla ilgiliydi. Büyük şehir temposunda gittikçe azalan keyfinizi bu duruşlarla yerine getirebilirsiniz.

Uzmanlar belirtiyor: Mutlu ruh haline daha çok sahip olan kişilerin, sorun yaşasalar bile, daha kısa sürede mutlu olma, kendilerini neşeli hissetme durumlarına girmeleri kolaylaşıyor. O günkü ruh haliniz düşükse bile, matınızın üzerine ayak bastıktan dakikalar sonra keyfiniz yeniden yerine gelecektir. Uzun süre depresif kalmanın kimseye hayrı olmayacağı kesin. Eğer kendinizi yoga yaparken daha mutlu hissetmek istiyorsanız, bu asanaları mutlaka ders programınıza ekleyin:)

Aç kalbini! Bu beş asanayı gerçekleştirirken, göğsünüzün karşıya doğru açık olması önemlidir. Derin nefesleri göğsünüze kadar çıkartmaya çalışın. Tertemiz, bembeyaz nefesler aldığınızı hayal edin. Dilerseniz güzel bir yeşil rengi de kafanızda canlandırabilirsiniz.

Utthita Trikoasana (geniş üçgen duruşu)


Anjaneyasana (hamle duruşu)

Bhujangasana (kobra duruşu)
Kapotasana (güvercin duruşu versiyonu)


Ushtrasana (deve duruşu)
Keyfiniz olabildiğince yüksek olsun. Yoga yaparak kendinize zaman ayırın. Lao Tzu diyor ki: "Kendine dönmeyen çılgına döner!" Bunu gerçekleştirebileceğiniz, kendinize zaman ayıracağınız en güzel yerlerden biri yoga matınız...
Namaste.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk kez yoga dersine gideceklere tavsiyeler

108 sayısı...

Zora dayanmak