OM Çetesi

Berlin'de 26 Şubat'ta harika bir etkinlik düzenleniyor. Berlin'in en işlek noktalarından biri olan Sony Center'in içinde hep birlikte OM söylenecek. OM Mob olarak adlandırılan etkinliği, OM toplantısı, OM kalabalığı olarak çevirmek mümkün. Ama ben çete kelimesini seçiyorum. OM Çetesi'nin üyeleri ise katılmak isteyen herkes olacak...



Harika bir fikir gibi geliyor kulağa, aynı zamanda ruha da iyi gelecek bir ses OM. A- U- M harflerinden oluşan, Hinduizm, Budizm ve yogada kullanılan bir mantradır. Mantrayı Sanskritçe kutsal olan hece ya da şiir olarak tanımlayabiliriz sanırım.
OM mantrasının anlamı farklı kişiler tarafından, farklı farklı şekillerde tanımlanmış. OM’un titreşimin iyileştirici, sakinleştirici bir etkisi bulunuyor. OM'un tek bir anlamı yok, daha doğrusu tek bir tanımı yok. Mantraların en kutsalı olduğu söyleniyor. İnsanla evrenin ruhunun bir olmasını sağlayan, şimdiki sonsuzluk, derin huzur, en yüksek Tanrı düşüncesi, sınırlı olanla sınırsız olanı birleştiren gibi tanımlar yapılabilir OM'a dair. Aslında insanın kendisinin deneyimleyeceği ve anlamına bizzat ulaşabileceği bir mantra olduğunu düşünenlere katılıyorum.

OM'un bu güzel titreşimini yaymak üzere, 26 Şubat'ta Berlin'de Sony Center'in açık alanda bulunan çatısının altında saat 18.30 sırasında kalabalığın içinde genç bir çift ilk OM'u söyleyecek. Ardından katılmak isteyenler katılacak. Bu etkinlik yarım saat boyunca gerçekleşecekmiş.

Fikir, Noel'de bir alışveriş merkezinin yemek katında bir grubun Hallelujah söyleme etkinliğinden esinlenerek oluşmuş. Kalabalık yemeklerini yerken aniden biri Hallelujah'ı söylemeye başlıyor ve şarkıya yavaş yavaş insanlar katılmaya başlıyor. Tıklayın, izleyin, çok etkileyici...

Yoganın etkileşimi, OM'un güzel enerjisi 26 Şubat'ta Berlin'den yayılacak sanırım. Orada olup onlara katılmak, bu etkinliği oradan izlemek, bir çete üyesi olmayı çok ama çok isterdim açıkcası. İnsanların birbirinden nasıl da etkilenebileceğini, şarkı söylemenin, mantra söylemenin aslında içten gelen bir eylem olduğunu birkez daha gösterecektir belki OM etkinliği.

Etkinlik ilgimi çekti, paylaşmadan geçemedim.

Namaste.

Yorumlar

  1. bi de böyle enteresan bişi var:
    http://www.zimbio.com/Hinduism/articles/15/OM+The+Sound+of+the+Sun

    YanıtlaSil
  2. OM güneşin sesi... harikaymış! Paylaştığın için teşekkürler Doacım.

    YanıtlaSil
  3. harikaymış.. evrenin mantrasını birkaç kişi tekrarladığımız olmuştu ama ciddi bi kalabalık olacak gibi 26 şubatta. orada olmak vardı!
    ortaya çıkacak frekans büyüleyici olacaktır. neyse biz de evden katılırız artık :) bi şekilde bizim de sesimizi duyacaklardır :)

    YanıtlaSil
  4. ben de saatimi ayarlayıp olduğum yerden katılmayı planlıyorum:) birçok yere ulaşacaktır etkisi...

    YanıtlaSil
  5. NumNum'ın mutfağında bu etkinliğe katıldığımı düşünemiyorum bile. Ordakilerin kesin bu kız deli deyip beni bir daha içeri sokmayacaklarına eminim:))) gerçekten ben de orda olmak vardı diyorum, başka da bişey demiyorum...

    YanıtlaSil
  6. Mehmet Gürs'e böyle bir OM önerisiyle mi gitsek acaba? böylece sen de bize mutfaktan katılırsın muhteşem pizzaları hazırlarken:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk kez yoga dersine gideceklere tavsiyeler

108 sayısı...

Zora dayanmak