Mutlu heyecanlardan gizeme...

Her insanın hayatında çok mutlu olduğu anlar vardır. Mutluluğu tüm iliklerinizde hissedersiniz. Cumartesi günü saat 11'e doğru, mutluluğu iliklerimde hissettim. Sınavın ardından...

Cuma akşamı çok heyecanlıydım. Müziğimi kontrol ediyorum, değişik seriler yaratmaya çalışıyorum, içim içime sığmıyor. Gecenin saat 12snde güneşe selam serileri yapıyorum. Olacak şey değil, sınav heyecanı işte.


Sabah kursa gelirken, taksiden inerken çantam yere düşüyor, aslında ben sakinim sanıyorum ama bedenim ne kadar heyecanlı olduğumu bana hatırlatıyor. Sınıftaki matları hazırlıyorum, battaniyeleri, ne de olsa ilk sınav benim. Müziği kontrol ediyorum, sonra herkes yerlerine geçiyor... Kalbim güm güm:)


Aktif bir ders yapıyoruz, Ashtanga serileri, kartalla birleşmiş savaşçılar vb. 1 saatin sonuna doğru herkes savasanada. Çok kontrollüyüm, hatta çok ciddiymişim ders boyunca. Kontrollü olduğumunda farkındayım. Arkadaşlarım savasanadan kalkıp, dersi bitirme kısmına geldik, eller kalbin önünde: "Ders katıldığınız için çok teşekkür ederim, namaste" dedim. Başım öne eğikti, kaldırıken bir başladım ağlamaya. Durduramıyorum kendimi. Nasıl bir enerji var sınıfta, harika bir enerji, herkesin suratında huzurlu gülücükler, ben ağlamayım da kim ağlasın:) Tamamen mutluluktan ve hissettiğim manevi tatmini asla ama asla kelimelerle anlatamam. Bakmayın bu kadar kelime karaladığıma. Hayatımda yaşadığım en güzel hislerden biriydi cumartesi günkü dersim.


Ardından Devrim, İmge, Bahar, Melda ders yaptırdı. Hepsi ayrı ayrı güzel, ayrı tatlardaydı. İmge'nin dersinde asistandım, onunda dışında toplam 4 saat yoga yaptım cumartesi. Pazar günü de 4 sınav vardı: Gonca, Hatice, Sinem ve Emine. İyice yorulduk, iyice dinlendik ve muhteşem yogayla dolu 2 gün yaşadık. 8 saat dolu dolu yoga, hem de iki günde. Her ay bir kere yapılsa nasıl muhteşem olur. Tüm arkadaşlarıma güzel dersleri için çok teşekkür ediyorum.

Pazar gününün sonunda hepimiz çok yorgunduk. Ama kursun başlangıcında çektiğimiz Tanrıçalarımızla ayrılma, yeni Tanrıçalarımızla tanışma zamanı gelmişti. Dünyalar tatlısı Özlem Hocamız, bizi öncesinde beyaz adaçayı ile tütsüledi. Enerjimizi dengeledik. Kendimi bir masalda gibi hissettim. Tüm bunlar gerçek olamazdı:) Gerçek olmayacak kadar güzel ve saftı.

Asla ayrılmak istemediğim ve bana gerçekten bereket, şans getiren Lakshmi'nin yerini, Nut aldı benim için. Gök yüzünün Tanrıçası olan Nut, bana hayatın gizemli yanına güvenmemi ve kendimi serbest bırakmayı öğretecek. Tüm kötülüklerden beni koruyacakmış.
Yoga Alliance sertifikamı Jiva'dan alacağım için (bu pazar sabahı samimi bir brunch eşliğinde) kendimi çok şanslı hissediyorum. Buradan eğitim almaya karar vermem, hayatımdaki en doğru kararlardan biri oldu. Hepimizin yolu açık olsun! Tanrıçalar ve melekler bizi korusun....





Yorumlar

  1. Tebrik ediyorum seni:)Dilerim yolun hep açık olur..Peki ama ne zaman dersine girme şansımız olacak?:))))

    YanıtlaSil
  2. Ece'cim tebrikler..cok mutluyum ve senin mutlulugunu hissettim yazinda inan ki..yolun acik olsun,su dunyadaki en guzel sey,insanin sevdigi isi yapmasidir inan ki,yolun acik olsun,sevgiyle ilerle..

    YanıtlaSil
  3. Özlemcim Ece'den önce ben cevap vereyim sana hehe:) Kendisi bizzat ders olayına başlamıştır ve gerçekten hayatta olması gereken yeri blduğunu düşünüyorum. Ben bizzat derslerine giren ve sayesinde o yoga matına kilo kilo negatif enerji bırakan biri olarak söylüyorum bunu. Hem sen de gelirsen tanışmış da oluruz, bir taşla iki kuş:)))

    Ecem, sen daha bu kararı aldığın günden itibaren yüzündeki ifade, mimiklerin, duruşun değişti. Bir de üzerine aldığın bu profesyonel eğitim eklenince seni çok sık gören biri olmama rağmen değişimini izlemek heyecan verici:) Her adımının çok daha güzel enerjilerle geleceğini biliyorum ve seni çok seviyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim:)

    @ Özlem: İletişime geçip istediğiniz zaman yoga yapabiliriz. Keyifle...

    @Sibel: Benimle birlikte mutlu olduğun için çok teşekkür ediyor. Dileklerinin ne kadar içten olduğunu hissediyorum ve seni blogum sayesinde tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum.

    @Zerom:Ben de seni çok seviyorum. Yorumun beni çok duygulandırdı dostum! Seninle başladım yoga yapmaya, daha çok yoga yapacağız beraber... Öpücük!

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler! Ne güzel bir şey seçimlerden sonra insan doğru şeyi seçtiğini anlaması!!

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle öyle. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk kez yoga dersine gideceklere tavsiyeler

108 sayısı...

Zora dayanmak